Receptes per als més petits!

El que és promès, que sigui atès! Aquí comença la secció de receptes pels més menuts de casa 🎉 Això no vol dir que tot el blog es converteixi en Kids Zone. Simplement que, de tant en tant, hi haurà algun post que s’endreçarà directament a aquí. A l’apartat “Receptes per a nadons”.

Hi ha un munt de receptes que podem preparar-los: cremes o “papilles”, arrossos, pasta, carns, triturats, trossejats o l’alimentació Baby Led Weaning (BLW)… n’hi ha un munt però a vegades falten idees. Així que pot anar bé anar-la consultant de tant en tant ;)

Aprofito aquest post per penjar la taula d’incorporació d’aliments per a nadons de 0 a 3 anys i l’enllaç al document de Recomanacions en l’alimentació durant la primera infància (0 – 3 anys) que ofereix la Generalitat. Sempre pot anar bé :)


Com introduir aliments a bebès?

La majoria de casos es tracta de tenir sentit comú, introduir els aliments un a un (per veure si hi té intolerància) i provar-los de dia (per si és el cas que hi té al·lèrgia, puguem veure-ho. /!\ Si anem a dormir i el nen té alguna intolerància no ho podrem detectar.  

Nosaltres no hem pesat mai res de res. Res de 20 gr de rap, 15 de cereals, 100ml de… Els petits dracs de casa, de moment, tenim la sort que mengen de tot. Els donem el què els ve de gust i mai els forcem a menjar. Si tenen gana (que és el més habitual) mengen. Si no, és que els passa alguna altra cosa.


Taula d’introducció d’aliments en nadons

Calendari orientatiu d'introducció d'aliments en nadons
Font: Agència de Salut Pública de Catalunya (2016)


Recomanacions en l’alimentació durant la primera infància (0-3)

Recomanacions en l'alimentació durant la primera infància (0 - 3 anys)

PDF a on trobareu des d’idees per a menús saludables a consells en l’alimentació de nens i nenes de 0 a 3 anys.

Veure document

Advertisement

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s