Blinis saludables de civada i dàtils

Recepta blinis civada (avena) i dàtils

Que no has sentit a parlar dels Blinis?? Per favort, estan a l’ordre del dia! Com diria la Carmins: “No estàs à la page!” Els blinis, provinents de Rússia, són una espècies de pancakes que es solen fer servir com a base per fer montaditos o menjar com un crêppe.

La recepta d’avui és per a fer blinis dolços i saludables, sense sucre, sense gluten i súper fàcils! A més, van molt bé per introduir aliments als més petits perquè són tovets, dolços i sans. Una recepta més per a l’alimentació BLW (Baby led Weaning) que estem fent amb els petits de casa.

Aquesta recepta em va arribar de la mà de l’Andrea, una tarda, berenant amb la petita Valentina, duia un tupper amb una espècie de tortitas amb una pinta..i una olor!!! Que no coneixes a l’Andrea?? Tampoc estàs al dia!! :) A veure si t’animés a veure què fa l’Andrea i, de passada, a fer aquesta recepta de blinis.

TempsBlinisDificultat
15′10
Molt Baixa

INGREDIENTS:

  • 200 ml de llet d’arròs
  • 160 gr de flocs de civada ecològics
  • 1 ou
  • 2 dàtils (que ens aportaran la dolçor)
  • 1 cullereta de canyella en pols
  • Plàtan (opcional)

COM PREPARAR BLINIS?

  1. Posem tots els ingredients al minipimer fins que tingui una textura semblant a la massa de crêppes.
  2. Posem una paella a escalfar al foc amb una mica d’oli d’oliva, mantega i oli de coco (depenent de lo saludable que ho vulguem fer)
  3. Anem fent blinis d’uns 10cm de diàmetre, com qui fa truitetes.
  4. Ét voila! Blinis a punt de menjar!

Extra, Extra!

Pots preparar més massa per fer blinis i deixar-la, ben tancada, a la nevera. Només cal tenir en compte que, al reposar, quedarà més dens. Només cal que, abans de tornar a fer-les hi afegeixis una mica de llet d’arròs.

Pots posar-hi o no plàtan, per fer-ho més dolç.
Es poden menjar amb melmelada, xocolata, fruites… amb el què vulguis! Potser llavors, no seran tan saludables :)

Ja has vist que fer blinis, una idea per esmorzar o berenar saludable, és ben fàcil!
Anuncis

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s