Dissabte de tardor gris a Girona. Avui, però, és un dia especial i hi ha una cosa que farà brillar el dia si o sí! L’Alícia passa a la categoria dels 30 i, de rebot, en Saül també suma número :P Per celebrar-ho farem un dinaret amb tots plegats! Quines ganes!
Aprofitant que és tardor, trobo que hi encaixa molt, he preparat el típic Carrot Cheese Cake o el que seria un pastís de pastanaga amb cremós de formatge especiat. Un postre que també es pot fer també amb carbassa.🎃 Espero que agradi!!
Amb ganes de sortir de casa, veure’ls a tots i fer petons als homenatjats. ♡
Temps | Racions | Dificultat |
---|---|---|
1h 30′ | 10 | Baixa |
INGREDIENTS BASE:
- 2 ous
- 175 gr sucre
- 200 ml oli gira-sol
- 200 gr pastanaga ratllada grossa
- 225 gr farina blat integral
- 1 culleradeta bicarbonat
- 2 culleradetes canyella en pols
- 1 culleradeta nou moscada en pols
- 120 gr nous trossejades
INGREDIENTS COBERTURA (CREMA DE FORMATGE):
- 125 gr formatge cremós semidesnatat (tipus Philadelphia)
- 4 cullerades de mantega estovada
- 85 gr de sucre llustre (glacé)
- 1 culleradeta pela de llimona ratllada
- 1 culleradeta pela de taronja ratllada
COM PREPARAR-LO?
(Pre-escalfem el forn a la part de sota a 200ºC)
1. Batem els ous en un bol i llavors hi afegim el sucre i l’oli. Ho barregem tot fins que quedi homogeni.
2. Hi afegim la pastanaga ratllada i la farina, el bicarbonat i les espècies tamisades
3. Finalment, hi afegim les nous trossejades.
4. Ho posem al forn, a mitja alçada, i abaixant-lo a 190ºC, de 40 a 50′, fins que estigui cuit.
El traiem i el deixem refredar.
ELABORACIÓ DE LA COBERTURA o frosting.
Poseu tots els ingredients de al cremós de formatge en un vol i barregeu-los durant uns 3 minuts. Fins que quedi una crema homogènia.
Quan el pastís estigui fred, cobreix-lo amb una capa de cremós de formatge per sobre i llestos!

També es pot convertir en un pastís de casament🥰
Marta,
em va quedar espectacular!! No té cap dificultat! És molt diferent i va causar sensació.El frosting li dóna un toc deliciós i fotogènic ideal!
M’alegro molt que t’hagi agradat!