Carquinyolis molt bons

recepta-carquinyolis

Contràriament al què pensem, els carquinyolis o carquinyols no són unes postres exclusives de la cuina tradicional catalana. En podem trobar a Catalunya, Balears, País Valencià, Aragó, Occitània, Sicília i Toscana! Sabies que són tant deliciosos com fàcil de fer?

Aquest dimarts, vam fer taller de carquinyolis a casa amb la chef Maria, l’Elisabet i la Júlia. De guia? La recepta explicada a mitges de la cuinera Montserrat Seguí. L’amanim una miqueta?

Temps Unitats Dificultat
40′ 30 +/- Baixa
INGREDIENTS:
  • 175g de farina
  • 5gr llevat en pols (tipus Royal)
  • 100g de sucre
  • 1 Llimona ratllada
  • 1 Ou
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols
  • 100g d’ametlles crues
  • 1 rajolí d’anís dolç
COM FER-LOS?

Pre-escalfem el forn a 200ºc
1.
Posem paper vegetal a una plata de forn.
2. Barregem la farina amb el llevat i ho posem en forma de volcà.
3. Al mig hi posem l’ou (guardem una mica d’ou per untar la barra de carquinyolis).
4. Hi afegim el sucre, la ratlladura de llimona, la canyella i, finalment, les ametlles prèviament netejades.
5. Ho amassem tot fins que la massa sigui homogènia, i fem unes barres d’uns 3cm d’ample x 1cm d’alt, les untem amb l’ou i les col·loquem a la plata de forn que hem preparat.
6. Ho enfornem fins que les barres quedin daurades (uns  20 minuts)
7. Un cop cuites, les traiem del forn deixant-les refredar una miqueta per tallar-les a peces d’1cm de gruix.
8. Ho col·loquem de nou a la plata i tornem a enformar els carquinyolis uns 15 min. perquè s’assequin i es daurin una miqueta més.

Ja tenim uns deliciosos carquinyolis bons i fets, a punt per ser menjats! Els alumnes de la Maria en poden donar fe :)

Segons la recepta, vam posar-hi ametlles crues però també hi podríem posar avellanes, nous o qualsevol altre tipus de fruit sec. També podem canviar l’anís per una mica de ratafia!

Nosaltres vam duplicar les proporcions perquè sortissin més unitats.

Anuncis

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s