Pastís de formatge i maduixa

pastis-formatge-maduixa
Fresquet i lleuger, el pastís de formatge és un postre que podem fer com a pastís sencer o directament en porcions, acord amb el nombre de comensals que tinguem. Aquest pastís fet amb formatge fresc o amb crema de formatge també pot fer-se de llimona, kiwi o qualsevol altra fruita de temporada o melmelada que ens pugui agradar.

Temps Racions Dificultat
1h 8 pers. Baixa
Ingredients base:
  • 200gr. galetes maria
  • 75gr. mantega
  • 2 cullerades de xerès
Ingredients massa formatge:
  • 500gr. formatge fresc
  • 150gr. mantega
  • 150gr. de sucre
  • 1 suc de llimona
  • 6 làmines de gelatina neutra
Cobertura:
  • Melmelada de maduixa
Com fer la base?

Primer de tot, com sempre, preparem tots els ingredients, preparem un motlle desemmotllable rodó d’uns Ø22cm  i escalfem el forn de sota a 180 ºc.

1. Trinxem les galetes fins que quedin com una farina.
2. Desfem la mantega –al bany maria o al microones a posició descongelar–.
3. Barregem la mantega amb el xerès i la farina de galeta.
4. Posem aquesta pasta al motlle rodó i premem perquè quedi una massa ben dura.
5. Ho enfornem durant uns 10 minuts, abaixant la temperatura a 180ºc.
6. Passats aquest minuts, traiem el motlle del forn i deixem refredar.

Mentre es refreda la base de galeta, prepararem la massa de formatge.

Com fer la massa de formatge?

1. Posem les làmines de gelatina neutra en remull, amb el suc de llimona.
2. Batrem la mantega + formatge + sucre.
3. Desfem la gelatina + suc llimona en un cassó, a foc baix (perquè no se’ns cremi) i l’afegim a la mescla anterior.
4.  Aboquem aquesta mescla a la base de galeta i ho guardem a la nevera o congelador fins que la massa de formatge estigui quallada.

Llavors només caldrà cobrir-ho amb la melmelada o amb una gelatina de sabor que més ens agradi .

Si és temps de maduixes, el què faig és agafar maduixes naturals, les tallo a trossets petits i, hores abans de fer el pastís, les poso a plorar amb vinagre i sucre. Al final de tot, escampo les maduixes escorregudes sobre la massa de formatge i barrejo el suc restant amb gelatina neutra per cobrir les maduixetes i que quedin fixades.

 

Anuncis

Un pensament sobre “Pastís de formatge i maduixa

  1. Anna Baena diu:

    Mmmm quina bona pinta!! A aquestes hores me’n menjaria un bon tros! Aviam si m’animo i el faig un dia! Una abraçada ben forta!

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s