Pastís Sacher

pastis-sacher-xocolata
Avui ha estat l’aniversari de la Kira, ja ha fet 4 anys! Com a 4ª padrina que en sóc, li he preparat el meu propi regalet: el pastís d’aniversari. Aquest venia amb una única condició prèvia: que fos de xocolata. De xocolata? Ara veuràs, farem el típic Sacher farcit de melmelada de maduixa però amb algun toquet especial que el faci menys formal i que als petits (i no tan petits) els sigui divertit i atractiu a la vista. Aquí va la recepta del pastís Sacher tunejat. T’animes a fer-ho?

Temps Racions Dificultat
2h 30′ 10 pers. Mitjana

Ingredients base:

  • 6 ous (separem els rovells de les clares)
  • 200gr. sucre
  • 120gr. xocolata negra Torras
  • 120gr. mantega
  • 120gr. farina
  • 1 sobre llevat tipus Royal
  • 1 cullerada de sucre avainillat
  • 1 pessic de sal
  • 1 pot melmelada de maduixa mitjà
  • ¼ de got d’aigua
Ingredients cobertura:
  • 120ml aigua
  • 200gr de sucre
  • 220gr xocolata Torras tipus postres
  • 80gr mantega

En aquest cas, l’he envoltat de mini kit-kats (2 bosses que podeu trobar al Bonpreu), decorat amb una cinta plastificada de regal i unes lletres fetes amb un llapis de pastisseria de xocolata blanca.

Com fer la base?

Primer de tot, com sempre, preparem tots els ingredients, preparem una plata rodona d’uns Ø22cm untada amb mantega i empolsada amb farina i escalfem el forn per sota a 200 ºc.

1. Muntem les clares a punt de neu, juntament amb el sucre i el sucre avainillat.
2. A banda, desfem la xocolata juntament amb la mantega –al bany maria o al microones a posició descongelar– i ho barregem bé perquè quedi una crema homogènia. Hi afegim els 6 rovells d’ou remenant ràpidament perquè aquests es barregin amb la xocolata i no quedin grumolls. Ho reservem.
3. Mesclem la farina, amb el llevat i el pessic de sal, i ho anem afegint, a poc a poc, a les clares muntades.
4. Hi afegim, també a poc a poc, la mescla de xocolata i mantega que tenim reservada.
5. Ho posem a la plata que tenim preparada i ho enfornem abaixant la temperatura a 180ºc durant uns 40min.
6. Passat aquest temps, el punxem amb un escuradents per saber si està prou cuit. Si surt ben net, ja podem apagar el forn. Deixem reposar la base del Sacher a dins amb la porta una mica oberta, perquè el canvi de temperatura calent/fred no sigui tant brusc. i al cap de 10min el traiem de forn.
7. Quan estigui fred el llesquem per la meitat i hi posem la melmelada –reservant-ne 2 cullerades– de maduixa i la cobrim amb l’altra meitat del pa de pessic.
8. Barregem les 2 cullerades sobrants amb l’aigua i farem una espècie d’almívar que ens “emborratxarà” la part superior d’aquest pa de pessic. Aboquem aquest almívar per damunt del pa de pessic, que quedi ben humit, i ho guardem mitja horeta a la nevera (si pot ser al congelador, millor).

Mentre es refreda la base, prepararem la cobertura de xocolata.

Com fer la cobertura de xocolata?

1. Escalfem l’aigua en un cassó a foc baix, que no bulli mai, i hi dissolem el sucre.
2. Hi afegim la xocolata a trossets i ho remenem fins que es desfaci.
3. Hi afegim la mantega a trossets petits, remenant fins que quedi una crema de xocolata homogènia (la mantega farà que la cobertura quedi més brillant). Ja la tenim llesta.

Ara traurem la base de la nevera/congelador i la col·locarem damunt una superfície elevada (jo vaig trobar aquesta utilitat a la reixa de cocció que venia amb el microones), i ho posem damunt un plat gros, que tingui més diàmetre que la base del pastís.

Com fer la cobertura de xocolata

Cobertura de xocolata però amb una altra decoració

Ara traurem la base de la nevera/congelador i la col·locarem damunt una superfície elevada (jo vaig trobar aquesta utilitat a la reixa de cocció que venia amb el microones), i ho posem damunt un plat gros, que tingui més diàmetre que la base del pastís.

Aboquem la cobertura de xocolata per damunt generosament, fent que el raig de xocolata caigui al centre i es vagi desplaçant per tot el pa de pessic, fins que estigui totalment cobert, vigilant que els laterals també quedin ben untats de xocolata.

Aquí ja tindríem a punt el pastís Sacher de xocolata

Com que l’hem volgut fer una mica més cuqui :) tot seguit de posar-hi la xocolata, quan encara no s’ha endurit, hi he col·locat els mini kit-kat al voltant. D’aquesta manera, la mateixa xocolata m’ha fet de “morter”, perquè m’entengueu, i ho he decorat amb una cinta de regal plastificada. É voilà!

Anuncis

4 pensaments sobre “Pastís Sacher

  1. Anna Baena diu:

    Feia una pinta espectacular però quan l’hem tastat ens hi hem llepat els dits!! Bonissim!!

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s