Pollastre amb escamarlans

Recepta pollastre amb escamarlans

Ahir vam tenir convidats a dinar :) Algun plat fàcil i que no em faci passar el dia a la cuina? Pollastre amb escamarlans! És una recepta que té l’èxit assegurat.  La major felicitat és observar als comensals llepar-se els dits i sucant-hi pa sense que se’n adonin :) Ja l’he fet en vàries ocasions i va bé perquè és un plat molt fàcil de fer, que pots deixar preparat el dia abans (encara queda més bo) i que agrada tant a grans com a petits.

Temps Racions Dificultat
1h 30′ 6 pers. Baixa
INGREDIENTS
  • 12 cuixes de pollastre (o 1 pollastre tallat a octaus, si us agrada el pit)
  • 12 escamarlans
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cull. farina
  • 1 cull. llard (greix de porc)
  • Oli verge d’oliva
  • Sal i prebre
  • Aigua o brou de pollastre
  • Brandy
INGREDIENTS PICADA
  • 1 branca de julivert fresc
  • 2 Galetes Maria
  • 2 grans d’all
  • 15 Ametlles
  • Brandy
  • 2 quadrats de xocolata
COM FER EL POLLASTRE AMB ESCAMARLANS?

Primer de tot preparem tots els ingredients. Pelem la ceba i la tallem a dauets. Netegem els tomàquets i també els fem a daus.

1. Posem la cassola al foc amb una cullerada de llard i un bon raig d’oli. Quan estigui calent hi afegim els talls de pollastre i ho salpebrem. Quan estiguin ben daurats, els retirem.
2. Al mateix oli, hi saltegem els escamarlans. Un cop rossets, també els retirem.
3. Afegim una mica d’oli a la cassola i hi aboquem la ceba a foc mitjà. Quan estigui rossa hi afegim el tomàquet, hi tirem un pols de sucre i ho deixem coure fins que quedi una salsa fosca i homogènia.
4. Mentrestant, preparem la picada posant tots els ingredients que ja hem dit a la mà de morter i picant-ho tot. Ho reservem.
5. Quan el sofregit ja està prou cuit, hi afegim el pollastre i un bon raig de brandy, el deixem evaporar una mica, ho cobrim amb aigua (o brou), ho salem al nostre gust i ho deixem coure uns 30 min. Ho anem remenant
6. Passats els 30′ hi afegim una cullerada de farina, ho remenem una mica i hi incorporem els escamarlans i la picada. [si ho posem una mica de suc de la cassola la xocolata es desfarà i podem barrejar-ho més bé]
7. Ho deixem coure 15 minuts més i ja estarà llest!

Bon profit!

En comptes d’escamarlans, a vegades, també hi poso gambes i queda igual de bo.
Per acompanyar-ho podem fer una mica d’arròs blanc. Amb la salsa queda deliciós. Ah! que no falti molt de pa per escurar el plat!!

Anuncis

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s