Pa de pessic molt esponjós (però molt!)

pa-pessic-base-pastis-bizcocho

Tant si és per fer de base d’un pastís d’aniversari com per com per servir-lo com a berenar amb xocolata desfeta, el pa de pessic és una de les receptes més cuinades a la pastisseria catalana. Tot i ser, aparentment, una recepta bàsica i senzilla, no sempre surt tan esponjós com a una voldria. Aquí us deixo un a recepta que de ben segur no fallarà.

Temps Racions Dificultat
1h 8 pers. Baixa
Ingredients:
  • 6 Ous
  • 250gr sucre
  • 250gr farina
  • 2 culleretes de sucre avainillat
Com?

Preescalfem el forn a 200ºC i untem el motlle rodó, d’uns Ø24cm, amb mantega i l’empolsem amb farina.

1. Separem els rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu a velocitat alta.
2. Hi afegim els ous, un a un, i llavors els sucre.
3. Hi anem afegint la farina, a poc a poc, i, finalment, el sucre avainillat.
4. Aboquem la mescla al motlle.
5. Posem el motlle al forn i abaixem la temperatura a 170ºc  durant uns 45-50min. Aneu-lo vigilant i punxeu-lo amb un escuradents per comprovar que estigui ben cuit.

 

Per untar el motlle, si no teniu mantega, podeu fer servir oli d’oliva.
A vegades, perquè encara surti més esponjós, passo el sucre pel molinet de cafè perquè quedi més finet.
Si sí, sense llevat aquest pa de pessic surt molt i molt flonjo!

Una alternativa a aquest brioix és també la molt coneguda coca de iogurt.

Anuncis

11 pensaments sobre “Pa de pessic molt esponjós (però molt!)

    • Marta diu:

      Si, sí! Sense llevat! La clau està en batre les clares a punt de neu i incorporar-hi els ingredients a poc a poc :)

  1. Anònim diu:

    Molt bo, m’ha quedat forsa be. Graciès per la recepte. Bona per fer pastisos i per menja sol.

  2. Anònim diu:

    Molt bo, m’ha quedat forsa be. Graciès per la recepte. Bona per fer pastisos i per menja sol.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s