Tortell de Reis de crema

tortell-reis-recepta-facil

El tortell de Reis és un postre típic d’aquestes dates. Com a bona padrina que sóc :) vaig fer el tortell de reis per a la meva fillola preciosa. Un tortell, en aquest cas, de crema. Si sou padrins, us animo a què els el feu. Es lleparan els dits i us ompliran de petons ♥.

Temps Racions Dificultat
+/-4h 8 pers. Mitjana
Ingredients Crema:
  • 5 rovells d’ou
  • 125 g sucre
  • 50 g Maizena
  • 1 Branca canyella
  • Pela de llimona
  • 625 ml Llet
Ingredients 1a massa:
  • 10 g llevat premsat
  • 35 ml Aigua
  • 75 g Farina
Ingredients 2a massa:
  • 35 g Sucre
  • 20 g Llard
  • 250 g Farina
  • 2 g Sal
  • 1 Ou
  • Ratlladura pell llimona
  • 65 ml Aigua

Decoració:  Fruites confitades i sucre bolat. El rei i la fava

PAS 1: La Crema

1. Per un cantó, barregem els rovells, el sucre i la Maizena en un bol.

2. A banda, en un cassó hi aboquem la llet, la pell de llimona i la canyella i ho fem infusionar fent-ho bullir. Tanquem el foc i esperem que es refredi una mica i colem aquesta llet perquè quedi neta de grumolls.

3. Un cop colada hi afegim la barreja anterior [rovells, sucre, Maizena], ho remenem una mica i ho tornem a foc suau, remenant-ho fins que s’espesseixi.

4. Posem la crema en una safata i ho cobrim amb film transparent de cuina, que quedi arran de crema.

PAS 2: La 1a Massa

Barregem el llevat, l’aigua un punt tèbia  i la farina. Ho amassem i ho deixem llevar 30′.

PAS 3: La 2a Massa i el Tortell

1. Barregem el sucre, sal, llard tebi, la pela de llimona i l’aigua i ho amassem.

2. Hi afegim l’ou i la farina i ho tornem a amassar.

3. Un cop tingui una textura homogènia  i afegim la 1a massa i ho tornem a amassar.

4. Estirem aquesta massa final en forma de rectangle amb un corró i hi disposem la crema en una línia central. Es el moment de posar-hi el rei i la fava!

5. Ho enrotllem, unim els extrems del rull perquè quedi en forma de tortell, el posem damunt d’una safata de forn i ho deixem fermentar durant 2 hores en un lloc sense corrents d’aire.

6. Un cop fermetat, encenem el forn a 250ºc i, mentre s’escalfa, pintem el tortell amb un ou batut (sense la clara), hi disposem les fruites i el sucre bolat –o humit– per sobre.

El posem a dins el forn baixant la temperatura a 200ºc, durant uns 15-20min. Quan estigui fred, ja ens el podrem menjar!!!

Si quan amassem la massa del tortell es trenca vol dir que encara li falta temps d’amassar.

No oblideu de comprar la corona i col·locar-la al mig del tortell!

Anuncis

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s