Coca de poma i ratafia

coca_poma_ratafia

Aquesta recepta és de la tia Maria, que és una de les Cuineres de Sils. L’he feta molts cops i sempre agrada moltíssim. Bona, bonica i barata. Que ningú pateixi que no torra!

Temps Racions Dificultat
1h 8 pers. Mitjana
Ingredients:
  • 4 Ous
  • 300gr sucre
  • 300gr farina
  • 50ml llet
  • 50ml oli
  • 1 gotet de ratafia
  • 1 Poma golden
  • 15gr de llevat tipus Royal
Com?

Preescalfem el forn a 200ºC.
Pelem i tallem la poma a làmines i les posem en remull amb la ratafia una bona estona abans

1. Barregem els rovells d’ou amb 200gr de sucre, fins que quedi una pasta esponjosa i fina.  2. Hi afegim la llet, l’oli i la ratafia –que hem fet servir per estovar les pomes. 3. Hi anem afegint la farina, a poc a poc, i també el llevat 4. Muntem les clares a punt de neu amb els 100gr de sucre restants i ho mesclem amb la barreja inicial. 5.Aboquem la mescla al motlle, prèviament untat amb mantega o oli i enfarinat i hi posem les làmines de poma per sobre. 6. Posem el motlle al forn i abaixem la temperatura a 170ºc  durant uns 50min.

A vegades també emborratxo unes quantes panses amb ratafia i les barrejo amb tota la massa. Això fa que la coca quedi una mica molla i gustosa

Anuncis

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s