Brunyols (o bunyols) de vent

brunyols-vent-recepta.jpg

A casa sempre n’hem dit brunyols d’aquest postre tant ensucrat i bo. Tot i que els que solíem fer són els típics que cal deixar llevar, proposo una altra modalitat molt bona, també, i una mica més ràpida de dur a terme. Els bunyols de vent

Temps Racions Dificultat
1h Fàcil
Ingredients:
  • 1 got gran d’aigua
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullerada rasa de sucre
  • 100gr farina
  • 100gr mantega
  • 4 Ous
  • 1 sobre de llevat, tipus royal
  • Oli d’oliva
  • Sucre llustre o blanc
Com?

1. En un bol una mica profund, hi posem la sal, el sucre, l’aigua i la mantega (una mica fosa).
2. Ho aboquem tot a una paella al foc.
3. Quan bulli, hi afegim la farina, de cop, i el llevat.
4. Ho deixem al foc fins que la massa es desenganxi de les parets de la paella.
5. Hi afegim els ous, un a un, i ho remenem bé fins que quedi una massa homogènia.
6. Retirem aquesta massa i preparem una paella amb una bona quantitat d’oli, per poder fregir els bunyols.
7. Quan l’oli estigui ben roent, hi anem posant cullerades de massa, una a una. Cada cullerada serà un bunyol.
8. Quan estigui morenet, els anem traient i els posem a una plata preparada amb una mica de paper de cuina, perquè absorbeixi l’oli del bunyol i, encara calent, els arrebossem de sucre –pot ser llustre o normal.

Anuncis

Un pensament sobre “Brunyols (o bunyols) de vent

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s